INGREDIENTE:
- 500 g. peste cod sau merluciu
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 2 cartofi mari
- 3 caței de usturoi
- 2 frunze dafin
- vin alb
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel tocat
MOD DE PREPARARE:
Punem o cratiță cu apa la încălzit in care vom punem frunzele de dafin, sare si pestele la fiert pentru 7-10 minute.
Scoatem pestele din zeama in care a fost fiert si îl punem pe un platou. In aceeași apa vom fierbe
cartofii care ii înainte ii vom tăia in felii. Lasam la fiert aproximativ 10-15 minute. Ii scurgem si ii punem pe un platou.
Separat punem ulei la încălzit si călim usturoiul tăiat felii impreuna cu ceapa tăiată peștișor. Adaugam ardeii grași roșii tăiați fășii, sărăm si piperam. Lasam la călit 3-4 minute apoi incorporam vinul si lăsăm sa scadă toată zeama.
Preîncălzim cuptorul la 200º C.
Un recipient apt pentru introdus in cuptor, punem cartofii peste care presarăm sare si piper apoi peste cartofi așezăm pestele pe care la rândul lui îl dam cu sare si piper iar la final adaugăm ceapa cu ardeii care au fost căliți.
Introducem in cuptor pentru 10 minute si presarăm cu pătrunjel tocat. Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu