miercuri, 4 iunie 2014

PIZZA CU SUNCA PRESATA


  • INGREDIENTE PENTRU 2 PIZZA
INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE PIZZA:



  • 250 g. faina
  • 125 ml. apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • 10 g. sare


MOD DE PREPARARE A BLATULUI:

Într-un bol amestecam faina, sarea,zaharul, drojdia uscata și uleiul. Amestecam bine iar apoi adăugăm apa. Frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mina iar apoi îl lăsăm la crescut cel putin 45 minute la temperatura camerei acoperit cu un șervet de bucătărie în bolul în care l-am preparat.

INGREDIENTE PENTRU PIZZA:


  • 150 g sunca presata faliata foarte fin, dacă nu va place  puteți folosi ori ce va place
  • mozzarela rasa
  • 2 linguri pasta de roșii
  • oregano
  • sare
  • piper
  • rondele de ardei gras
  • ceapa tăiată peștișor


MOD DE PREPARARE  PIZZA


Împărțim aluatul în doua parți egale.
Întindem blatul de pizza pentru doua tăvi rotunde cu diametrul de aproximativ 25-30 cm. Daca vom introduce tăvile impreuna la cuptor le facem odată, dacă avem loc numai pentru una blatul se va întinde numai înainte de a-l introduce în cuptor. Dupa ce am întins blatul, îl așezam în tava unsa cu putin ulei sau pe hârtie pergament. Înțepam cu furculița fundul blatului în mai multe locuri pentru a nu creste. Într-un bol amestecam pasta de bulion, oregano, sare, piper și putina apa, pentru a-l dilua putin.
Ungem blatul cu jumătate din compozitia preparata, așezam felii de sunca presata, rondelele de ardei gras și ceapa tăiata peștișor. La final presărăm cu mozzarela și introducem in cuptorul preîncălzit la temperatura de 180º C cu temperatura și sus și jos timp de 10 minute iar apoi lăsăm numai cu căldura de jos până este gata pizza asta dacă aveți cuptor electric. Daca aveți cuptor cu gaza lăsați la foc potrivit.

POFTA BUNA!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...