luni, 30 iunie 2014

NAUT CU MACROU AFUMAT

INGREDIENTE:


  • 400 g. năut fiert
  • 2 bucăți macrou afumat
  • 1-2 cartofi tăiați cuburi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia dulce
  • sare, ulei


MOD DE PREPARARE:

Se taie ceapa mărunt și se călește în putin ulei, adăugăm vinul alb și lăsăm sa iasă alcoolul, după care punem  boiaua și amestecam. Lăsam 1-2 minute pentru a se forma sosul. Punem cartofii la fiert în sosul obținut( dacă este nevoie mai adăugăm putina apa) și lăsăm la fiert. Dupa ce au fiert cartofii punem năutul, punem putina de sare (atenție ca macroul este și el sărat) și lăsăm sa fiarbă la foc potrivit 5 minute iar la final adăugăm bucățile de macrou.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...