INGREDIENTE:
120 g. orez
750 g. lapte
1 portocala
8 linguri zahar
scorțișoara
MOD DE PREPARARE:
Spălăm orezul și îl punem la fiert într-un litru de apa timp de 10 minute. Dupa ce a expirat timpul îl scurgem și îl trecem prin jetul de apa. Spălăm portocala și tăiem putina coaja fără partea alba și adăugăm în laptele pe care îl punem la fiert. Dupa ce a dat în clocot adăugăm orezul și îl lăsăm sa fiert la foc potrivit timp de 10 minute, amestecând din când în când. Stoarcem portocala și dizolvam zaharul în sucul obținut. Turnam siropul obținut peste orez. Amestecam mereu ca sa nu se prindă. Mai lăsăm 10 minute. Când a expirat timpul îl dam de pe foc și îl porționăm în boluri sau farfurii adânci și presărăm scorțișoara după gust.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...
-
INGREDIENTE: 1 kg. cartofi 2 linguri de unt 300 gr. carne tocata de vita 300 gr. carne de porc 1 lingura de oregano 1 ceapa 1 arde...
-
INGREDIENTE: 500 g faina 2 lingurițe sare 2 lingurițe zahar 2 lingurițe drojdie uscata 350 ml apa mac, susan sau sare mare, după pr...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu