INGREDIENTE:
- 700 g carne de vita tăiată cuburi
- 500 ml bere neagra ( eu prefer berea fără alcool pentru ca nu este amara)
- 2 căței de usturoi
- 2 fire de țelina
- 2 morcovii
- 2 frunze de dafin
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de faina
- 4 roșii din conserva fără coaja
- 1/2 portocala
- 400 g mălai
- ulei
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Incalzim cuptorul la temperatura de 180º C. Curățăm firele de țelină, curățăm morcovii, ceapa și le tăiem în bucăți mari.
Incalzim putin ulei într-o cratiță care se poate introduce în cuptor, călim ceapa, țelina, morcovii și ceapa impreuna cu usturoiul curățat și frunzele de dafin timp de 10 minute.
Adaugam faina și cuburile de carne amestecând putin. Adaugam berea, roșiile tăiate cuburi, zeama de la portocala iar apoi sărăm și piperam. Lăsam sa dea în clocot, acoperim cratița cu un capac și o introducem în cuptor. O lăsăm timp de 3 ore amestecând din când în când.
Prepararea mămăliguței: Punem într-o craticioara 6 pahare cu apa iar când începe sa fiarbă punem sare și mălaiul. Lăsam la foc mic și amestecam mereu până observam ca ia consistenta unei creme. Pentru a servi se punem în fiecare farfurie crema de mămăligă, iar deasupra carnea de vita cu legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu