INGREDIENTE:
- 500 g. spanac frunze
- 500 ml. lapte
- 1 lingura amidon de porumb sau faina alba
- 2 caței usturoi
- 2 lingurițe unt
- 80 ml. ulei
- 200 ml apa sau supa de pui
- 50 g. parmezan
- sare
MOD DE PREPARARE:
Punem spanacul într-o cratiță cu apa la fiert 5 minute. Il scurgem și îl trecem putin prin jetul de apa rece. Dupa ce l-am scurs bine îl tocam mărunt. Într-o cratiță înaltă punem untul la topit și adăugăm usturoiul tocat mărunt. Il lăsăm foarte putin pentru a absorbi putin unt iar apoi adăugăm uleiul. Lăsam putin sa se caleașcă, adăugăm spanacul și îl lăsăm la călit 2-3 minute. Incorporam amidonul de porumb și lăsăm putin sa se rumenească, adăugăm laptele impreuna cu apa putin cite putin
amestecând mereu pentru a nu se forma colcotoase. In momentul în care a dat în clocot lăsăm la foc potrivit, amestecând mereu până se formează o crema. Când este gata punem intri-un bol de yena, preparam parmezan deasupra și introducem în cuptorul preîncălzit la 200ºC pentru a-l gratina. Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu