joi, 9 ianuarie 2014

ROSCON DE REGI ( DULCE TIPIC SPANIOL)




                         
               Rețeta pentru doi rosconi.


INGREDIENTE:

  • 650 g. faina
  • 250 ml. lapte (la temperatura camerei)
  • 25-30 g maia
  • 120 g. unt
  • 125 g. zahar
  • 2 oua +1 ou pentru uns
  • 10 g .sare
  • 3 linguri esență  apa de flori de portocal (agua de azahar)
  • coaja rasa de lămâie și portocala
  • 2 cuburi de rahat sau fructe confiate
  • Frisca pentru umplutura. Daca nu va place frisca puteți  folosi altfel de crema.


MOD DE PREPARARE:

Scoatem 150 ml. lapte, amestecam cu maiaua și faina până se obține o compoziție smintinoasa. Se lasă la crescut până se dublează compozitia. Dupa ce am lăsat la crescut, adăugăm toate ingredientele de mai sus si amestecam totul foarte bine până se omogenizează. Ungem mâinile cu ulei și amestecam continuu până nu se mai lipește compozitia de mâini. Se lasă la crescut 30-45 minute.
Împărțim aluatul în doua părți egale, formam doua bile, apăsăm cu degetul arătător pe centrul lor și formam doua inele cu diametrul foarte larg.
Le așezam pe tava de cuptor pe care care înainte am așezat o coala de hârtie pentru cuptor. Cuptorul trebuie sa fie încălzit la temperatura de 180º C.
Batem oul rămas și ungem inelele după care tăiem  rahatul fâșii și ornam rosconul.
Introducem în cuptor pentru 40-45 minute. Ultimele 5 minute îl scoatem și ungem din nou cu ou și presăram cu zahar. Daca se rumenește foarte repede, așezăm după 20 minute o folie de aluminiu deasupra și sub tava de cuptor. Dupa ce se răcește se taie pe mijloc, cu un cuțit cu lama lunga.

 UMPLUTURA:
  • 600 ml. smântâna pentru frisca
  • 3 plicuri stabilizator pentru frisca
  • 80 g zahar

Bolul în care vom prepara frisca trebuie sa fie foarte rece și pentru asta trebuie ținut o noapte la congelator.
Smântâna pentru frisca trebuie lăsată o noapte la frigider.
In bolul pe care l-am ținut o noapte la congelator punem smantana și o batem cu mixerul la viteza mica timp de 5 minute. Mixerul îl vom mișca rotindu-l cu mișcări de jos în sus pentru a se aerisi frisca și a deveni pufoasa. Când a luat consistenta unei creme se toarnă plicurile de stabilizator și se mixează la viteza maxima cu aceleași mișcări (nu schimbam sensul mișcărilor). Se adaugă zaharul în ploaie putin cite putin. Batem frisca până se tine de paletele mixerului.


POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...