INGREDIENTE:
- 1 pui tăiat în bucăți potrivite
- 4 pere
- 2 cepe
- scorțișoara
- 1 lămâie
- 1 pahar cu vin alb dulce
- 1 lingura de amidon de porumb sau faina
- ulei de măsline
- piper
- sare
MOD DE PREPARARE:
Radem coaja de lămâie. Curățăm perele de coaja și le tăiem în patru fiecare para după care le stropim cu zeama de la lămâie.
Inter-o tigaie punem ulei de măsline și rumenim bucățile de pui care le-am sărat și piperat după gust.
Adăugăm ceapa care înainte o tăiem julien iar după ce s-a rumenite adăugăm perele, scorțișoara și coaja rasa de lămâie. Adăugăm vinul peste ele lăsând sa se evapore alcoolul, iar apoi turnam 1 pahar cu apa și acoperim cu un capac lăsând sa fiarbă la foc potrivit timp de 45 minute. La final amestecam putina apa rece cu amidonul de porumb sau faina, adaugăm peste ingrediente și lăsăm 2-3 clocote. Se servește calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu