- 600 g brocoli
- 800 g cartofi
- 2 morcovi
- 500 ml lapte
- 3 linguri faina
- 40 g unt
- nucușoara
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Cartofii ii curățăm și ii tăiem cuburi,morcovii ii taiem rondele ii punem la fiert cu apa și sare 20 minute.La brocoli ii scoatem buchețelele și îl punem la fiert cu apa și sare 10 minute.
Incalzim laptele și pregătim un bechamel din unt topit într-o tigaie, adaugăm faina și prăjim timp de 1 minut. Dupa care turnam laptele cald putin cite putin și amestecam fără oprire până se încheagă bine. Punem sare, piper și nucușoara.
Într-un vas lut sau yena pentru cuptor punem: cartofii fierți, brocoli, acoperim totul cu bechamel și presarăm cu parmezan. Se introduce în cuptor și se lasă până se rumenește putin parmezanul. Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu