INGREDIENTE:
- 750 g. filete merluciu fără pielita și os
- 1 ou
- 400 g. pesmet
- 1 cățel usturoi
- 2 linguri pătrunjel tocat fin
- 1/2 cana faina
- 2 căni de roșii tocate
- 250 g. fasole verde
- sare, piper,
- 1 frunza de dafin
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Tocam pestele și îl amestecam cu: usturoiul tocat, patrunjelul, oul și pesmetul. Adăugăm sare, piper după gust. Amestecam totul foarte bine și formam biluțe.
Într-o tigaie încălzim putin ulei și trecem biluțele prin faina dupa care le punem la prăjit în ulei. Le scoatem, iar în uleiul care am prăjit chifteluțele punem roșiile tocate și frunza de dafin. Lăsam sa fiarbă cu putina sare până se formează un sos. La final adaugăm chiftelele în sos și lăsam câteva clocote.
Într-o cratiță punem păstăile la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert le scurgem și le servim cu chifteluțele de peste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu