sâmbătă, 11 ianuarie 2014

COTLET DE VITEL CU SOS DE MIERE

INGREDIENTE:


  • 400 g mușchiuleț de  vițel (vita)
  • 100 g smântâna pentru gătit
  • 2 linguri muștar de dijon poate fi și muștar normal
  • 3 linguri de miere de albine
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 100 g lapte


MOD DE PREPARARE:

Într-o craticioara punem: smântânamuștarul, mierea de albine și laptele. Lăsam sa dea în clocot iar apoi într-o ceșcuță punem putin lapte rece, amestecam cu amidonul de porumb și îl adăugam în sosul preparat. Lăsam sa fiarbă până se formează un sos smintinos.
Carnea o punem într-o tigaie cu putin ulei și o prăjim foarte putin pe toate părțile.
O scoatem din tigaie și o introducem la cuptor într-un vas de yena. Lăsam carnea 15 minute în cuptorul preîncălzit la la temperatura de 200º C.
Se scoate din cuptor și se taie felii de grosimea unui deget. Se servește cu sosul preparat mai sus și după preferință cu, cartofi prăjiți.


POFTA BUNA!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...