duminică, 29 decembrie 2013

PULPA DE IEDUT CU CARTOFI LA CUPTOR

INGREDIENTE:


  • 1 pulpa de ieduț
  • cartofi
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • ulei


MOD DE PREPARARE:

Se condimenteaza pulpa de ieduț cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper. Se lasă o noapte în frigider.A doua zi
se încălzește cuptorul la 150ºC iar într-o tava de cuptor sau într-un vas de yena, ungem cu ulei, așezăm pulpa și acoperim cu folie de aluminiu. O introducem la cuptor timp de 1 ora. Intre timp curățăm cartofii și ii tăiem felii potrivit de groase, ii punem într-un bol pentru a-i condimenta cu ulei și sare. Amestecam cartofii bine pentru a se impregna cu ulei. Dupa ce a expirat timpul scoatem folia de aluminiu și dam cuptorul la temperatura de 200ºC.  Punem cartofii în tava dejur imprejurul pulpei și ii mai lăsăm 1/2 ora până se rumenește pulpa. Se serveste calda după preferință cu salata verde sau salata de varza murata condimentata cu ulei și piper.


POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...