- 1/2 kg faina
- 130 g miere de albine (4 linguri)
- 130 g zahar pudra
- 80 g unt sau margarina
- 2 oua
- 1 vârf cuțit de bicarbonat
- 3 linguri cu lapte
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca mierea de albine, zaharul pudra, untul, ouăle și bicarbonatul care înainta a fost stins în lapte.
Amestecam foarte bine toate ingredientele până se formează o crema iar apoi adaugăm faina. Amestecam bine până obținem un aluat și îl împărțim în 5 părți egale.
Întindem 5 foi și le coacem pe dosul tăvii pe o foaie pergament la temperatura de 200 º C.
CREMA:
- 1 cana cu lapte
- 2 linguri cu cacao
- 3 linguri cu faina
- 300 g unt
- 200 g zahar pudra
PREPARAREA CREMEI:
Se amesteca cacao împreună cu faina după care adăugăm laptele putin cite putin până se incorporează totul. Se pune totul la foc și se amesteca, continuu până se îngroașă compozitia.
Separat amestecam untul cu zaharul în care incorporam putin cite putin crema preparata anterior.
Se ung foile alternativ cu aceasta crema iar ultima foaie o glazuram.
GLAZURA:
- 150 g zahar
- 3 linguri cu cacao
- 2 linguri cu ulei
- 3 linguri cu apa fierbinte
MOD DE PREPARARE A GLAZURII:
Intru-un bol amestecam toate ingredientele și ungem ultima foaie.
Lăsam prăjitura 24 de ore la temperatura camerei după care putem sa o tăiem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu