luni, 13 ianuarie 2014

SALATA DE SCOICI CU GRANADA SI MAIONEZA DE USTUROI

INGREDIENTE:

PENTRU SALATA

  • 1 punga cu salata asortata
  • 1 kg scoici
  • 1 granada
  • 2-3 cartofi de mărime potrivita
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 pahar cu apa


PENTRU MAIONEZA

  • 2 galbenusuri fierte
  • 1 gălbenuș crud
  • 1-2 linguri de oțet
  • 1/2 cățel usturoi
  • sare
  • ulei


MOD DE PREPARARE:

Se spală scoicile și se pun la fiert cu vinul și apa. Dupa ce s-au deschis toate scoicile, le scurgem și le lăsăm la răcit. Strecuram zeama de la scoici printr-o strecurătoare deasa și punem zeama la fiert în care adăugăm cartofii curățați de coaja și tăiați cubulețe. Dupa ce au fiert cartofii ii strecuram și ii lăsăm la răcit. Curățam granada și alegem boabele, punându-le într-un bol împreună cu, cartofii, salata și scoicile care în prealabil le-am scos carnea din scoica.

PREPARAREA MAIONEZEI

Într-un blender punem: galbenusurile, usturoiul, oțetul, sarea și uleiul. Batem cu blenderul până se obține maioneza. Se toarnă peste salata și se amesteca foarte bine.


POFTA BUNA!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...