Defapt aici avem o rețetă din care vor rezulta doua feluri și anume:
- felul 1. va fi supa rezultata din zeama de la năut cu carnea și cârnații care la rândul ei va fi fiarta separat cu putina fidea
- felul 2. fierturile de carne cu legume rezultate care rămâne la final și vor fi servite la final.
Rețetă pentru 2 persoane:
INGREDIENTE:
- 300 g. năut
- 1/2 pui sau găina
- 1 os de vita
- 1 bucata de kaizer afumat
- 2 carnati afumați de care va plac pot fi de mai multe feluri.
- 1 os de vita
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1/2 varza
- 2 cartofi
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Vom pune năutul în apa la hidratat o noapte. A doua zi pune o cratiță înaltă cu multa apa la fiert : puiul, osul de vita, kaizerul și carnații la fiert timp de 45 minute. Dupa aceea vom adăuga năutul, ceapa, morcovii și lăsăm în continuare la fiert alte 45 de minute ( poate dura și o ora depinde de calitatea năutului).
Încercăm sa vedem dacă este fiert năutul apoi strecuram zeama și lăsăm ingredientele în cratița în care au fiert. Le acoperim cu un capac.
Separat fierbem în apa cu sare cartofii impreuna cu varza. Când au fiert cartofii, strecuram zeama iar cartofii impreuna cu varza le vom pune în cratiță impreuna cu năutul și carnea zeama de la cartofi nu și
varza nu va fi folosita).
Supa rezultata ( zeama scursa de la fiertura cu năutul și carnea) o vom fierbe cu o mana de fidea și va fi servita ca și felul întâi.
Amestecul de năut cu carne și legume va fi pus pe un platou și servit ca și fel principal.
Aceste doua feluri vor fi servite calzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu