Rețeta pentru 2 persoane
INGREDIENTE:
- 1 piept pui
- 100 g. cartofi violeți
- 100 g. morcovi baby
- 1 crenguța cimbru
- 1 crenguța rozmarin
- 1 frunza de dafin
- 1 cățel de usturoi
- 1 portocala
- 1 Lima
- 500 ml. vermut rosu
- 100 g. unt
- ulei
- 1 ceșcuță supa de pui
- piper
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Punem cartofii violeți la fiert cu tot cu coaja în apa și sare. Dupa ce au fiert ii scurgem și ii lăsăm sa se răcească.
Curățăm portocala și o tăiem cuburi mari.
2. Saram pieptul de pui și îl punem la prăjit în tigaie unde am pus ulei și unt la încălzit.
Il lăsăm sa se prăjească bine pe prima parte iar apoi îl întoarcem și îl piperam, adăugăm crenguța de cimbru cu crenguța de rozmarin, frunza de dafin, cățelul de usturoi și morcovii baby.
Lasam sa se prăjească bine totul apoi scoatem pe un platou pieptul impreuna cu morcovii baby.
3. Curățăm cartofii de coaja și ii zdrobim. Adaugam încă putin ulei în tigaia în care am prăjit carnea și ii punem la călit. Dupa ce au prins culoare,scoatem cartofii pe un platou.
4. In aceeași tigaie punem vermutul , lăsăm sa iasă alcoolul și adăugăm supa de pui. Radem putina coaja de lima și lăsăm la foc potrivit pentru a scade din cantitate și a se forma un sosul.
Lasam sa se răcească putin și îl strecuram.
5. Vom aranjam platoul : punem la baza cartofi, deasupra așezăm cubutile de portocala apoi morcovii iar la final pieptul acompaniat de sosul de vermut.
Pieptul de pui cu cartofi violeți si sos de vermut se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu