sâmbătă, 5 decembrie 2015

BRANZA DE CASA

Va propun sa va faceți singuri branza de casa pentru ca este foarte ușor de preparat și nu necesita multe ingrediente. Este mult mai sănătoasă, nu conține tot felul de conserevanti.
Eu va propun sa faceți branza de casa cu lapte gras dar același procedeu îl puteți face și pentru branza dietetica din lapte fără grăsimi și chiar cu lapte de capra din care va iese branza de capra de casa excelenta.Sau dacă doriți puteți combina 1/2 kg.. lapte de vaca cu 1/2 kg. lapte de capra.
Aceasta branza făcută în casa poate fi utilizata la tot felul de rețete în care este inclusa branza sau foarte bine se poate consuma ca gustate.

INGREDIENTE:


  • 1 kg. lapte vaca
  • 3 lingura oțet
  • un praf de sare optional


MOD DE PREPARARE:

Din 1 kg. de lapte de vaca va ieși 230-250 de g. de branza. aproximativ. Punem oțetul in lapte cât e rece si lăsăm aproximativ 1/2 ora, vom observa ca laptele deja începe sa se brânzească.
Vom pune laptele la fiert cu praful de sare iar când da în clocot îl dam de pe foc si lăsăm sa se limpezească, adică sa se separe zerul și cu ajutorul spumierei foarte ușor scoateți branza care se ridica la suprafață. Puneți în strecurătoare deasa ( cu găuri mici) și o lăsați la scurs aproximativ 5 ore, după care o puteți consuma

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...