miercuri, 16 decembrie 2015

TARTA CU FRUCTE


Aceasta ,, TARTA CU FRUCTE ,, este un desert pe care nu il vei regreta ca l-ai preparat datorita faptului ca aluatul este foarte crocant care ți se topește în gura și a cremei cu aroma de vanilie combinata cu aroma fructelor este un adevarat deliciu.....
Va recomand aceasta tarta acum în prag de SĂRBĂTORI .
Spor la treaba!

INGREDIENTE : - pentru aluat


  • 125 g. unt rece
  • 250 g. faina
  • 25 g. zahar
  • 1 ou
  • 30 ml. apa rece
  • un praf de sare


INGREDIENTE : - pentru crema


  • 4 galbenusuri
  • 20 g. faina
  • 25 g. amidon
  • 450 ml. lapte
  • 125 g. zahar
  • 1-2 linguri extract de vanilie
  • 50 g. unt


INGREDIENTE : - jeleu


  • 100 ml. apa
  • 50 g. zahar
  • 15 g. gelatina pudra sau 1 foaie de gelatina
  • fructe din compot după preferință. Eu am folosit caise și ananas dar voi puteți folosi kiwi, cireșe, căpșuni...etc după imaginație.



MOD DE PREPARARE: aluat

Untul se taie bucăți și se amesteca cu faina. Adaugam zaharul, praful de sare iar separat batem oul și îl adăugăm treptat în compoziție. Amestecam pana se formeaza o masa omogena. Daca vedem ca nu se omogenizează, adăugăm apa putin câte putin.
Aluatul rezultat îl învelim în folie transparenta și îl lăsăm pentru o ora la rece.
Dupa ce a expirat timpul, întindem aluatul cu ajutorul sucitorului, așezăm în forma de tarta, decupam de pe margini surplusul iar apoi îl introducem în frigider pentru 20 minute.
Preîncălzim cuptorul la 180º C, așezăm peste aluatul din forma, hârtie pergament peste care un strat de năut sau fasole cruzi ( sa nu crească în înălțime), îl introducem în cuptor pentru 15-20 minute.
Dupa cele 15 minute îl scoatem din cuptor, scoatem boabele și îl lăsăm sa se răcească.

MOD DE PREPARARE A CREMEI:

Amestecam galbenusurile impreuna cu fain până se omogenizează. Separat punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Când a dat în fiert îl dam de pe foc și punem peste compozitia de ou cu faina putin câte putin amestecând mereu cu ajutorul telului pentru a nu se forma colcotoase.
Dupa ce am adăugat tot laptele, punem la foc potrivit, amestecând mereu pana se obține crema. Adaugam extractul de vanilie și untul, amestecam bine pana se omogenizează totul.
Lasam crema sa se răcească iar apoi o turnam peste tarta uniform.
Sfat : crema trebuie sa fie rece pentru a nu se muia tarta. In timpul răcirii trebuie acoperit recipientul cu folie transparenta care va sta direct pe crema și avut grija na nu aibă pe unde intra aerul in felul acesta nu se formeze crusta.

MOD DE ORNARE A TARTEI :

Ornam tarta cu fructe iar separat punem apa impreuna cu gelatina, lăsăm la hidrat, amestecam pana se formeaza lichid și adăugăm zaharul. Punem pe foc și amestecam pana se dizolva zaharul.
Cu jeleul obținut, ungem cu ajutorul unei pensule toată suprafața tartei pana la final.

POFTA BUNA!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...