duminică, 27 decembrie 2015

STELUTA CU CIOCOLATA ALBA

Va prezint aceasta prăjitura ,, Steluță cu ciocolata alba,, pentru a o pregăti acum in timpul sărbătorilor de iarna si siguranță va veți încânta oaspeții.
Timpul de preparare este de numai 1 ora, deci nu veți sta mult timp in bucătărie si sigur oaspeții vor fi încântați.
Rețetă pentru 6 persoane.

INGREDIENTE:

  • 140 g. faina
  • 125 g. zahar pudra
  • 130 g. unt
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 portocale
  • 1 foaie de gelatina alimentara
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 250 g. ciocolata alba
  • 50 g. fructe confiate tăiate cubilete
MOD DE PREPARARE:

Batem ouăle cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam 125 g. de faina cu zaharul vanilat si praful de copt. In continuare incorporam 125 g. unt topit ( îl vom topi la microunde ).
Turnam toată compozitia in forma rotunda pentru prăjituri pe care o vom unge cu restul de unt si o vom tapeta cu faina rămasă. Introducem in cuptorul preîncălzit la temperatura de 180º C timp de 30 minute.
Intre timp vom pune foaia de gelatina la hidratat in apa rece.
Stoarcem portocale si strecuram sucul apoi îl punem la încălzit impreuna cu zaharul brun.
Dupa ce vedem ca sa dizolvat zaharul dam de pe foc si adăugam foaia de gelatina stoarsa bine de apa si lingura de lichior de portocale.
Scoatem blatul din forma iar când vedem ca sa răcit îl tăiem in jumătate pe orizontal, punem siropul de gelatina preparat intre felii. Il tăiem in forma de stea ca in poza.
Punem ciocolata alba la topit la bain-marine, apoi cât este calda o turnam peste prăjitură iar la final presăram cu fructe confiate.
Sfat: pentru a tăia prăjitura in forma de steluță, puteți decupa un carton cu diametrul formei in care veți coace prăjitura si cu, creionul desenați steluța, decupați, așezați prăjitura pe cartonul decupat, tăiați prăjitura după forma in felul acesta va iese steluța perfecta.


POFTA BUNA!






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...