INGREDIENTE:
- 500 g carne de vita tăiată cuburi mari
- 8 anghinare
- 8 morcovi
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa mare
- 2 linguri boia dulce
- 1/2 vin alb
- 1 frunza dafin
- sare
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit cu putin ulei într-o oala de presiune. Dupa ce s-a călit ceapa adaugăm vinul și lăsăm sa se evapore alcoolul. Punem boiaua și mai lăsam un minut. Adăugăm morcovii curățați și tăiați rondele, ciupercile curățate și tăiate în doua dacă sunt mari, anghinarele curățate și tăiate în doua, frunza de dafin. Punem apa cit sa incorporam numai jumătate din ingrediente pentru ca avem ciupercile care vor mai lasă și ele apa. Punem sare după gust și acoperim cu, capacul ermetic. Din momentul în care a început sa iasă abur, dam focul mai încet și lăsăm sa fiarbă timp de 40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu