vineri, 28 martie 2014

PURE DE LEGUME CU JAMON

  • PENTRU 4 PERSOANE
INGREDIENTE:

  • 1 kg. dovlecei
  • 4 morcovi
  • 8 felii jamon sau Bacon
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 3 ceșcuțe de cafea cu apa
  • unt, sare

MOD DE PREPARARE:

Extindem feliile de jamon sau după caz de bacon pe o hârtie de cuptor. Acoperim cu alta foaie și punem o greutate deasupra. Incalzim cuptorul la 180º C iar apoi introducem în cuptor pentru 15-20 minute. 
Tăiem ceapa mărunt, morcovii rondele, prazul rondele și dovleceii cuburi.
Într-o cratiță încălzim 2 lingurițe de unt și punem ceapa impreuna cu prazul la călit până devin putin transparente. 
Adaugam morcovii și dovleceii 2-3 minute la foc potrivit. Punem apa și sare, lăsam la fiert 20-25 minute. Lăsam putin sa se răcească și punem totul la blender.
Se servrste cald cu jamonul tăiat cubulețe. Dupa preferință putem adăuga în blender in momentul cind facem pureul 2  lingurițe de brânză pentru uns.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...