- PENTRU 4 PERSOANE
INGREDIENTE:
- 1 kg. dovlecei
- 4 morcovi
- 8 felii jamon sau Bacon
- 1 ceapa
- 1 praz
- 3 ceșcuțe de cafea cu apa
- unt, sare
MOD DE PREPARARE:
Extindem feliile de jamon sau după caz de bacon pe o hârtie de cuptor. Acoperim cu alta foaie și punem o greutate deasupra. Incalzim cuptorul la 180º C iar apoi introducem în cuptor pentru 15-20 minute.
Tăiem ceapa mărunt, morcovii rondele, prazul rondele și dovleceii cuburi.
Într-o cratiță încălzim 2 lingurițe de unt și punem ceapa impreuna cu prazul la călit până devin putin transparente.
Adaugam morcovii și dovleceii 2-3 minute la foc potrivit. Punem apa și sare, lăsam la fiert 20-25 minute. Lăsam putin sa se răcească și punem totul la blender.
Se servrste cald cu jamonul tăiat cubulețe. Dupa preferință putem adăuga în blender in momentul cind facem pureul 2 lingurițe de brânză pentru uns.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu