sâmbătă, 1 martie 2014

CHEG

INGREDIENTE:


  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 esența rom
  • 1 esență vanilie
  • 2 plic praf de copt
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1/2 cana apa minerala
  • 1 lingura cu cacao
  • 1 praf sare



MOD DE PREPARARE:

Separam albușurile de galbenusuri. Batem bine albușurile după care adaugăm zaharul în ploaie. Galbenusurile le amestecam foarte bine cu uleiul, după care le adăugăm în albușuri. Incorporam faina iar intre timp adăugăm praful de copt care în prealabil l-am stins cu o lingurița de lapte sau un strop de oțet, esențele, praful de sare iar la final apa minerala. Amestecam totul bine iar din compoziție scoatem 3-4 linguri care le vom amesteca, cu cacao. Ungem o tava cu ulei sau putem folosi o foaie pergament și turnam compozitia după care deasupra turnam compozitia cu cacao. Amestecam putin compozițiile cu, coada unei linguri și introducem tava în cuptorul încins la temperatura de 180º C timp de 30-45 minute depinde de cuptor.


POFTA BUNA!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...