INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE:
- 125 g. faina
- 2 oua
- 325 ml. lapte
- pătrunjel
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:
- 100 g. frunze de spanac
- 100 g. ceapa tocata mărunt
- 4 linguri stafide
- 120 g. caș dulce de vaci
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE CLĂTITELE:
Într-un bol amestecam toate ingredientele pentru clătite și le amestecam foarte bine. Lăsam 30 minute.
Într-o tigaie cu coada lunga punem putin unt la topit, cu ajutorul un polonic turnam în tigaie (pentru o clătita
este suficient un polonic) compoziție și rotim tigaia ușor pentru a se extinde compozitia uniform. Lăsam sa se coacă putin după care întoarcem clătita pe partea cealaltă și asa până terminam compozitia.
MOD DE PREPARARE UMPLUTURA:
Lăsam stafidele la hidratat cu putina apa. Într-o tigaie punem ceapa la călit in putin ulei timp de 5 minute. Adăugăm spanacul și îl călim în continuare împreună cu ceapa până scade toată apa care a lăsat-o spanacul. Scurgem stafidele de apa și le punem 2-3 minute împreună cu spanacul. Saram și piperam după gust. Lăsam la răcit apoi incorporam brânza. Amestecam foarte bine totul și începem sa umplem clătitele. Se servesc, calzi sau reci după preferință.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu