miercuri, 6 ianuarie 2016

MERLUCIU IN SOS DE SAMPANIE



Sosul de șampanie se prepara foarte ușor si ii da o savoare deosebita peștelui.
Aceasta rețetă de poate fi preparat si cu alt fel de peste alb.

INGREDIENTE:

600 g. merluciu ( file fara piele si oase)
200 g. șampanie sau vin spumant
150 g. supa de peste
100 g. praz tăiat marunt
85 g. ceapa tocata mărunt
1 plic șofran
2 linguri unt
100 g. smantana pentru gătit
1 lingura pătrunjel tocat
sare

MOD DE PREPARARE:

Fileurile de merluciu le spălăm după care le uscam cu șervetele de bucătărie.
Punem untul la încălzit in care vom adăuga ceapa impreuna cu prazul. Amestecam continuu, iar după 2-3 minute incorporam supa de peste si lăsăm la fiert pana vedem ca este moale prazul.
Adaugam șampania, lăsăm sa fiarbă la foc potrivit 5 minute. Punem șofranul si lăsăm câteva clocote, apoi incorporam smantana si sarea. Lasam sa dea 2-3 clocote după care, dam de pe foc si lăsăm la răcit. Punem in vasul de blende si facem sosul. Punem totul înapoi, lăsăm sa dea in fiert, punem fileurile de merluciu, care le fierbem la foc potrivit 3 minute, depinde de grosimea peștelui.
Se pune in platouri si se presară cu pătrunjel proaspăt tocat.


POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...