sâmbătă, 2 ianuarie 2016

VITA IN SOS DE TON / VITTELO TONNATO


Aceasta rețetă ,, Vita in sos de ton ,, este o Argentiniana, provenita din Italia datorita migrației europenilor in Argentina. Este foarte indicata de preparar pentru o cina in timpul verii pentru ca se consuma rece.

INGREDIENTE:

500 g. filete de vita,tăiate foarte fin 
1 praz
1 frunza de dafin
câteva crenguțe de pătrunjel 
telina
1 morcov
4 căței de usturoi
2 lingurițe de sare mare
1 linguriță muștar clasic
1/2 cana de maioneza
5 hamsii din conserva
4 oua fierte tari
1 conserva de ton
2 linguri capere 


MOD DE PREPARARE:

Vom folosi o cratiță mai mare pentru a așeza filetele de vita cât mai întinse, peste care așezăm o farfurie întinsă cu fata in jos ca in momentul fierberii sa rămână carnea la forma inițială.
Deasupra vom adăuga: frunza de dafin, patrunjelul, telina, prazul, usturoiul curarat de coaja, morcovul curățat si spălat si sarea mare. Acoperim cu apa. Lasam la fiert aproximativ 1 ora.
Dupa ce au fiert, scoatem carnea din supa pe un platou cu margini mai înalte, strecuram supa si lăsăm la răcit. Intre timp preparam sosul.
Prepararea sosului:
   Punem in vasul pentru blender: galbenusurile de la ouăle fierte, maioneza, tonul, hamsiile si le dam la robot pana obținem o pasta. Din când in când adăugam putina supa de la carne pana obținem un sos nici prea gros dar nici prea apos.
Sosul obținut îl amestecam cu boabele de capere iar apoi îl turnam peste carne. Lasam pentru câteva ore la marinat in frigider. Se servește cu albuș de ou ras.
Acest platou de ,, Vita in sos de ton,, se servește rece.

POFTA BUNA!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...