Rețetă pentru 4 persoane
INGREDIENTE:
- 200 g. fasole alba uscata
- 1 ceapa mare
- 2-3 linguri pasta de roșii
- 100 ml. ulei + 4 linguri de ulei pentru călit ceapa
- sare
MOD DE PREPARARE:
Punem fasolea la hidratat cu o seara înainte de preparare in apa. Apa trebuie sa depășească nivelul fasolii cu 3-4 degete pentru ca se va umfla si sa nu rămână in afara.
A doua zi, scurgem apa in care a stat si punem la fiert fasolea. Trebuie sa fie fiarta foarte bine.
O scurgem de zeama, dar zeama obținută de la fierberea fasolii o vom pune la decantat si vom folosi partea de jos care este mai groasa iar partea apoasa o aruncam.
Batem fasolea la robot iar din când in când subțiem fasolea cu zeama păstrată in timp ce o mixam pana obținem o pasta apoi adăugam uleiul si amestecam foarte bine pana se incorporează tot. Potrivim de sare.
Separat tăiem ceapa peștișor, punem uleiul la încins si călim ceapa. Când vedem ca a prins culoare adaugăm pasta de roșii si amestecam continuu. Potrivim de sare.
Punem fasolea pe un platou înalt sau in vase separate pentru cel 4 persoane, așezăm peste fasole ceapa călita.
Mai poate fi servita ca aperitiv pe felii de pâine prăjite iar deasupra punem cate o linguriță de ceapa prăjită.
Fasolea batuta se poate servi călduță sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu