duminică, 10 ianuarie 2016

PESTE ,, LUP DE MARE,, INVELIT IN SARE LA CUPTOR


In aceasta rețetă eu am folosit ca peste ,, Lup de mare ,, in limba spaniola are denumirea de Lubina, dar voi puteți folosi : Dorada, Păstrăv chiar si Somon dar sa fie cu piel.
Pestele învelit in sare își va lua in timpul coacerii sare atât cât este necesar si va rămâne suculent.


INGREDIENTE:


  • 1 peste Lup de mare curățat de intestine si urechi
  • sare groasa la 1 kg. de peste ne trebuie 2 kg. de sare
  • 2 albușuri de ou 
  • timpul de preparare: pina la 1 kg. peste - timpul pentru preparare in cuptor este de 25 minute


MOD DE PREPARARE:

Pentru început, amestecam sarea cu albușurile. Dupa ce amestecam bine, punem apa peste sare, cât sa treacă 1 cm. nivelul sării si amestecam.
Formam patul de sare pentru peste. Cu ajutorul mâinilor, luam sarea din apa, așteptăm sa se scurgă de apa si așternem un strat de sare pe tava cât lungimea si lățimea peștelui.
Așezăm pestele peste stratul de sare, apoi tot cu ajutorul mâinilor, luam in pumn, așteptăm sa se scurgă excesul de apa si învelim pestele cu sare pe toată suprafața .


Introducem in cuptorul preîncălzit la temperatura de 200º C si lăsăm timpul necesar fara a deschide usa cuptorului.
Când a expirat timpul. scoatem din cuptor, lăsăm 1 minut după are lovim ușor crusta de sare in partea de jos pentru a crapă sarea.  Ridicam capacul de sare.


Pentru a îl așeza pe platou, scoatem imediat pielita de la peste si cu ajutorul unei linguri, sustragem primul strat de peste pina la sira spinării.
Scoatem ușor sira spinării, apoi tot cu ajutorul lingurii scoatem cel de al doilea strat de peste ușor pentru a nu ajunge la pielita din partea de jos.
Se servește cald cu salata sau cartofi.


POFTA BUNA!


































                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...