joi, 20 februarie 2014

PASTEL DE SPANAC

INGREDIENTE:


  • 1 kg. cartofi
  • 1 legătură de spanac
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 40 ml. suc de roșii sau 1 lingura de bulion diluat cu putina apa
  • 2 linguri de piniones sau migdale pisate
  • 100 grame cașcaval ras
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper


MOD DE PREPARARE:

Curățăm cartofii ii spălăm și ii tăiem cubulețe. Punem o cratița cu apa și sare la fiert în care fierbem cartofii timp de 15 minute.
Dupa ce au fiert ii scurgem și ii sfarimam ca pentru pure. Dupa ce sa răcit incorporam ouăle bătute și condimentam cu sare și piper.
Separat tocam ceapa mărunt și o punem la călit în putin ulei, adăugăm usturoiul tocat mărunt lăsând încă 2
minute. Incorporam spanacul care în prealabil a fost curățat și spălat foarte bine, piniones sau migdale după caz și sucul de roșii. Le fierbem 5 minute până scade sosul.
Într-un vas de yena extindem jumătate din cantitatea de pure de cartofi, adăugăm spanacul și terminam cu restul de pure de cartofi. Presarăm cașcaval ras.
Introducem în cuptorul încins la temperatura de 200º C timp de 25-30 de minute, depinde de cuptor.  Se serveste cald.



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...