vineri, 21 februarie 2014

SUPA CRAMA DE ANGHINARE

Aceasta ,,supa crema de anghinare,, este o supa foarte ușoară pentru servit chiar și seara la cina atunci când nu știm ce sa pregătim, rapid și ușor de digerat.
Aceasta planta este de origine mediteraneana.
Ca și acțiuni terapeutice aceasta planta numita ,, anghinare,, este buna pentru persoanele care au suferit de hepatita ( antioxica hepatica), scade nivelul de colesterol din sânge, diuretica etc.


INGREDIENTE:


  • 1 lingura ulei
  • 2 căni miez de anghinare mari, tocate
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 3 căni cu supa de legume sau de pui
  • 1 frunza de dafin
  • 1 1/2 căni cu lapte
  • sucul de la o lămâie
  • sare, piper


MOD DE PREPARARE:

1. Se încălzește ulei într-o oala. Se adaugă anghinara, ceapa și se gătesc la foc mic, amestecând mereu, până când legumele se înmoaie.
Se pune usturoiul și se lasă 1 minut.
2. Se adaugă supa de legume, frunza de dafin și se lasă sa sa fiarbă la foc mic timp de 30 minute, până când se înmoaie anghinara. Scoatem frunza de dafin și împărțim supa în doua parți egale, o parte o mixam la robot până obținem un pure iar apoi amestecam piure-ul cu cealaltă parte de supa. Se mai pune la foc mic, se adaugă laptele și sucul de lămâie se lasă numai sa se încălzească  fără a da în clocot.
Aceasta supa crema de anghinare se servește călduță pentru a ii simți aroma plantei.


                            <SUPA CREMA DE ANGHINARE>


POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...