- 400 g fasole neagra
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 frunza dafin
- 1/2 pahar vin alb
- 2 roșii
- ulei
- sare
- orez basmati
MOD DE PREPARARE:
Fasolea se pune la hidratat timp de 24 de ore, după care se pune la fiert în oala de presiune timp de 10 minute. Daca nu avem oala de presiune o punem la fiert într-o cratiță cu multa apa. Dupa ce am fiert fasolea o scurgem de zeama. Separat într o tigaie punem ceapa la prăjit după ce o tocam foarte mărunt, iar apoi adăugăm vinul. Lăsam sa iasă aburul de alcool și adăugăm roșia decojita și tăiată cubulețe, morcovii tăiați cubulețe, frunza de dafin, sare și lăsăm sa fiarbă până se moaie morcovii. Adăugăm cite putina apa din când în când dacă este nevoie. La final adăugăm fasolea și lăsăm la fiert 5 minunate la foc mic.
Se servește cu garnitura de orez basmati care îl fierbem supa indicațiile de pe pachet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu