- 4 cartofi
- 2 roșii
- 1 ceapa
- 12 sardine
- 1 Lima
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1/2 ardei gras galben
- 1 lingura miere de albine
- 1 lingura de muștar
- 2 linguri de oțet balsamic
- 150 ml. ulei de măsline
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm sardinele și le facem filete după care le săram și le piperam. Radem coaja de la Lima și o stoarcem adăugind tot sucul peste sardine și la final adaugăm coaja rasa. Lăsam la marinat 2-3 ore.
2. Spălam bine cartofii și ii punem la fiert cu tot cu coaja.
3. Dizolvam sarea și piperul în oțet balsamic. Punem mierea de albine și muștarul, amestecam bine apoi adaugăm uleiul. Tăiem cuburi mărunte ardeii grași și ii adaugăm în sosul obținut.
4. Într-un platou așezăm roșiile tăiate rondele,ceapa tăiată peștișor și cartofii ii curățăm și ii tăiem rondele. Acoperim cu sardinele marinate și sosul cu ardeii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu