- 1 foaie pentru tarte sărate (se poate prepara și în casa)
UMPLUTURA:
- 3 oua
- 1 ceapa
- 200 g șuncă presata
- 150 g brânza rasa (de vaci, cașcaval ....)
- 1 pahar cu lapte
- unt
- sare
PREPARAREA FOII :
- 280 g faina
- 100 g apa gazoasa
- 80 g ulei de măsline
- sare
Într-un bol amestecam toate ingredientele iar apoi amestecam până se formează o coca moale. Nu trebuie frământată ca pe cozonac altfel se întărește. Se învelește aluatul celofan și se lasă la frigider 1 ora.
MOD DE PREPARARE:
Într-o forma rotunda pentru cuptor așezăm foaia pentru tarta, decupam bordura care este în afara formei iar apoi o înțepăm cu furculița în mai multe locuri.
Tocam ceapa foarte mărunt su o punem la înăbușit într-o tigaie cu putin unt până devine transparenta.
Într-un bol batem bine ouăle, adaugăm laptele, ceapa după ce s-a răcit, șunca presata tăiată cubulețe și brânza rasa. Amestecam bine și potrivim de sare.
Punem toată compoziția în tava cu foaia gata pregătită și introducem la cuptorul încălzit la 180ºC și lăsăm în cuptor până se formează crusta. Lăsam putin la răcit și servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu