luni, 26 august 2013

QUICHE CU SUNCA PRESATA SI BRINZA

INGREDIENTE:


  • 1 foaie pentru tarte sărate (se poate prepara și în casa)


UMPLUTURA:



  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 200 g șuncă presata
  • 150 g brânza rasa (de vaci, cașcaval ....)
  • 1 pahar cu lapte
  • unt
  • sare


PREPARAREA FOII :


  • 280 g faina
  • 100 g apa gazoasa
  • 80 g ulei de măsline
  • sare


Într-un bol amestecam toate ingredientele iar apoi amestecam până se formează o coca moale. Nu trebuie frământată ca pe cozonac altfel se întărește. Se învelește aluatul  celofan și se lasă la frigider 1 ora.

MOD DE PREPARARE:

Într-o forma rotunda pentru cuptor așezăm  foaia pentru tarta, decupam bordura care este în afara formei iar apoi o înțepăm cu furculița în mai multe locuri.
Tocam ceapa foarte mărunt su o punem la înăbușit într-o tigaie cu putin unt până devine transparenta.
Într-un bol batem bine ouăle, adaugăm laptele, ceapa după ce s-a răcit, șunca presata tăiată cubulețe și brânza rasa. Amestecam bine și potrivim de sare.
Punem toată compoziția în tava cu foaia gata pregătită și introducem la cuptorul încălzit la 180ºC  și lăsăm în cuptor până se formează crusta. Lăsam putin la răcit și servim.


POFTA BUNA!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...