- 500 g pipote
- 1 ceapa
- 1 lingura sos de soia
- 1/2 cana de supa de pasare
- 1 lămâie
- 2 căței de usturoi
- 1 lingura de oțet
- 1/2 cana vin alb
- 1/2 ardei verde
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Ceapa se toaca mărunt și se pune la călit în tigaie cu putin ulei. Separat tăiem foarte mărunt usturoiul și ardeiul verde adăugindu-le la călit împreună cu ceapa. Dupa ce le-am călit adaugăm vinul alb și lăsăm sa fiarbă putin până iese aburul puternic de la vin apoi adaugăm oțetul și sosul de soia. Spălam foarte bine pipotele, stoarcem lămâia și adaugăm sucul peste pipote 1-2 minute. Scurgem zeama de lămâie și adaugăm pipotele în tigaie împreună cu celelalte ingrediente. Lăsam la foc mic până fierb pipotele și intre timp putem sa adaugăm apa putin cite putin dacă este necesar. Se servește cu piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu