INGREDIENTE:
- 1 kg carne de curcan
- 200-300 g. cuscus
- supa de pasare
- 1 ardei verde tăiat cuburi
- 1 vânată cuburi
- 1 bostănel cuburi
- 1 ceapa tocata
- ulei
- sare
PENTRU SOS:
- 1 roșie decojita
- 1-2 linguri bulion
- supa de pasare
- un praf de usturoi
- sare
MOD DE PREPARARE:
Tăiem carnea de curcan cuburi potrivit de mari și o punem la înnăbușit într-o tigaie cu putin ulei. Scoatem carnea și în aceeași tigaie punem ceapa la înăbușit după care adaugăm ardeiul gras verde . Lăsăm 2-3 minute la foc mic adaugăm carnea și supa de pui putin cite putin până a fiert carnea. Lăsam sa scadă zeama după care adăugam vânata și bostănelul tăiate cubulețe. Mai lăsăm până ce au fiert legumele.
SOSUL:
Într-o tigăiță punem la fiert roșia decojita și tăiată cuburi mici împreună cu bulionul, supa de pui, praful de usturoi și sare după gust. Lăsam sa fiarbă pian ce se obține un sos mai grosuț.
PREPARAM CUSCUSUL:
Într-un bol punem cuscusul și adaugăm peste el supa de pasare foarte putin călduță cit sa îl acopere. Lăsam
2-3 minute acoperit după care îl punem pe un platou și îl servim împreună cu carnea cu legume și sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu