marți, 1 aprilie 2014

SUPA MISO JAPONEZA





INGREDIENTE:

  • 80 g. supa tradițională Japoneza Dashi
  • 1 1/4 Litru apa
  • 10 g. wakme (alge uscate)
  • 120 g. tofu (optional)
  • o mina de paste de orez
  • 1 morcov tăiat cuburi sau rondele
  • 1 praz tocat mărunt sau rondele fine
  • 1 mana cuburi țelină
  • 4 ciuperci tăiate felii
  • 1/2 ardei verde cuburi

MOD DE PREPARARE:

Punem într-o cratiță apa la fiert. Când a dat în clocot adaugam: morcovul, ardeiul, prazul, țelina și ciupercile.
Lăsam sa fiarbă la foc mic. Intre timp punem algele la hidratat într-un bol cu apa. Când sunt fierte legumele adăugăm algele scurse de apa și tăiate fideluta apoi adăugăm pastele de orez. Lăsam la fiert 2 minute. Într-un bol punem 2 polonice cu apa și dizolvam supa Dashi pe care o vom adauga impreuna cu celelalte ingrediente. Lasam da se incalzeasca dar trebuie sa avem grija ca sa nu dea in clocot.  La final adaugam cuburi de brinza tofu.
Se serveste cald.


POFTA BUNA!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...