sâmbătă, 5 aprilie 2014

MUSCHIULET DE PORC UMPLUT CU BRINZA GORGONZOLA SI NUCI

  • PENTRU PERSOANE 
INGREDIENTE:


  • 2 mușchiuleți de porc 
  • 20 g. miez de nuca sfărâmata
  • 30 g. brânza gorgonzola
  • 3 cepe lunguiețe tip esalota
  • 1 mar
  • 2 pahare vin de mere (cidru)
  • ulei
  • sare

MOD DE PREPARATE:

Pentru început pregătim sosul pentru carne. Tocam ceapa fin și o punem la călit. Adaugam mărul curățat de coaja și sâmburi iar apoi îl tăiem cuburi. Lăsam 1-2 minute cu ceapa și incorporam vinul de mere. Lăsam sa fiarbă până se îngroașă sosul, iar în timp ce amestecam sfărâmă cuburile de mar.
Mușchiul de porc se spală și se curata de pielita. Se desface pe jumătate ca pe o carte. Se sărează și se întinde brânză gorgonzola și nucile pisate. Se rulează și se leagă cu ață speciala sau dacă nu avem putem prinde  cu scobitori. Într-o tigaie punem putin ulei și punem carnea la rumenit putin pe toate părțile. Incalzim cuptorul la 181ºC și punem ruloul într-un vas de yena în cuptor timp de 20-25 minute. Depinde de cuptor. Trebuie sa avem grija sa nu stea prea mult în cuptor ca sa nu iasă prea uscat. Se scoate din cuptor și se taie felii. Se servește cu sosul preparat.


POFTA BUNA!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...