miercuri, 16 aprilie 2014

FASOLE CU LEGUME


INGREDIENTE:


  • 250 g. fasole alba
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 150 g. mazăre
  • 4 căței de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura boia dulce
  • ulei de măsline
  • sare


MOD DE PREPARARE:

 Punem fasolea la umflat în apa o noapte. Incalzim o lingura de ulei într-o cratiță și adaugăm 2 căței de usturoi,frunza de dafin, ceapa tăiata în patru și fasolea. Adăugăm apa cu un deget mai sus de ingredient. Lăsam la foc mic timp de 1 ora.
Adăugăm prazul și morcovul tăiat rondele sau cuburi lăsând sa mai fiarbă încă 20 minute. Incorporam mazărea și lăsăm în continuare la fiert alte 10 minute. Tăiem cei 2 caței de usturoi rămăși în feliuțe, punându-le la călit foarte putin într-o tigaie cu putin ulei. Adăugăm boiaua dulce iar la final  legumele fierte, sărăm și piperam după gust. Lăsam la fiert 5 minute. Se servește cald.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...