INGREDIENTE:
- 250 g. fasole alba
- 1 ceapa
- 1 praz
- 2 morcovi
- 150 g. mazăre
- 4 căței de usturoi
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura boia dulce
- ulei de măsline
- sare
MOD DE PREPARARE:
Punem fasolea la umflat în apa o noapte. Incalzim o lingura de ulei într-o cratiță și adaugăm 2 căței de usturoi,frunza de dafin, ceapa tăiata în patru și fasolea. Adăugăm apa cu un deget mai sus de ingredient. Lăsam la foc mic timp de 1 ora.
Adăugăm prazul și morcovul tăiat rondele sau cuburi lăsând sa mai fiarbă încă 20 minute. Incorporam mazărea și lăsăm în continuare la fiert alte 10 minute. Tăiem cei 2 caței de usturoi rămăși în feliuțe, punându-le la călit foarte putin într-o tigaie cu putin ulei. Adăugăm boiaua dulce iar la final legumele fierte, sărăm și piperam după gust. Lăsam la fiert 5 minute. Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu