joi, 17 aprilie 2014

DULCEATA DE CAPSUNI








INGREDIENTE:

11/2 kg. căpșuni
375 g. zahar
1 linguriță de unt ( optional)
1 linguriță de zeama de lămâie

MOD DE PREPARARE:

Se spală foarte bine capsunile și se curata de frunze. Punem capsunile tăiate cuburi impreuna cu zaharul si zeama de lămâie apoi lăsăm sa se topească o parte din zahar. Când observam ca avem zeama, punem la fiert la foc potrivit.
Amestecam din când in când cu ajutorul unei lingure de lemn. Insistam la fundul cratiței pentru a nu se lipi. Vom observa ca  se aduna spuma. Vom pune lingurița rasa cu unt pentru a nu se mai forma spuma. Cine nu dorește sa adauge unt, poate scoate spuma cu ajutorul unei spumiere. Lasam sa fiarbă aproximativ 50 minute, amestecând din când in când. La final daca dorim sa avem bucăți de căpșuni vom lasa iar daca vrem sa fie pasta putem sa punem in blende si sa zdrobim bucățile de căpșuni.  
Lasam 2-3 minute sa se oprească din clocot apoi punem fierbinte in borcane, strângem capacul bine si punem borcanele cu fundul in sus pentru a se forma o garnitura din dulceață in interior si a nu intre aerul in borcane. Asa vom putea menține mai mult timp dulceața in borcane fara teama ca se strica. Le învelim cu o patrurica sau ceva care sa le mențină calzi mai mult timp si le lăsăm pentru o noapte învelite. A doua zi le scoatem si putem sa le punem in dulap si sa servim când avem pofta.
Eu pentru mai multa siguranta le pun in dulap tot cu fundul in sus iar cand desfac borcanul si nu il consum tot, incerc sa strang bine capacul si il pun in frigider tot cu fundul in sus pentru a nu intra aer.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...