duminică, 8 decembrie 2013

COTLET DE PORC CU SOS DE CIUPERCI FLAMBATE



INGREDIENTE:


  • 1 cotlet de porc
  • felii de bacon
  • ulei, sare, piper


MOD DE PREPARARE:

Condimentam cotletul de porc cu sare și piper. Il înfășurăm cu felii de bacon, care le prindem cu scobitori ca sa nu se desfacă la prăjit. Într-o tigaie punem putin ulei și rumenim cotletul foarte putin pe toate părțile.
Il scoatem din tigaie și îl punem într-un vas de yena la cuptorul încins la 200ºC timp de 15-20 minute.
Il lăsăm sa se răcească, dam baconul  la parte și îl tăiem felii potrivit de groase.



INGREDIENTE PENTRU SOSUL DE CIUPERCI:


  • 1/2 ceapa tocata mărunt
  • 6 ciuperci tăiate cubulețe
  •  200 g.smântână pentru gătit
  • putin brandy
  • sare, piper.


MOD DE PREPARARE:

Într-o tigaie cu putin ulei punem ceapa la călit după care adăugăm ciupercile și mai lăsăm sa se călească împreună cu ceapa 2-3 minute la foc mic. Adăugăm brandy și flambam iar apoi incorporam smântâna, sărăm și piperam lăsând sa fiarbă  până se formează un sos gros.
Punem toată compozitia la blende și formam sosul. Turnam sosul peste feliile de cotlet. Punem sa fiarbă 1 minut. Se servește cald cu garnitura de orez basmati.


POFTA BUNA!































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...