duminică, 14 aprilie 2013

SUPA CREMA DE DOVLEAG





INGREDIENTE:
  • 500 g dovleag
  • 1 lingura smantana pentru gatit
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 praz
  • o bucățica de ghimbir cât unghia
  • supa de legume
  • putin patrunjel tocat fin
  • ulei


MOD DE PREPARARE:

Se curata usturoiul și se toaca mărunt. Se spală prazul și se toaca mărunt. Punem uleiul la încălzit in care vom căli usturoiul impreuna cu prazul. Când a prins putina culoare, adaugăm  dovleacul curățat și tăiat cubulețe. Lasam sa se înăbușe 2-3-minute, după care adaugăm supa de
legume, cât sa cuprindă totul. Adaugă ghimbirul și sărăm după gust.Se lasă la fiert până fierbe dovleacul. Pume da la blender până se formează o crema. La final punem smantana.
Se servește calda cu putin pătrunjel tocat.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...