marți, 30 aprilie 2013

PURCELUȘ LA CUPTOR

INGREDIENTE:


  • purceluș cam de 4,5 -5,5 kg
  • 1 pahar și jumătate de apa
  • 200 g de untura de porc
  • 4 dinți de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 linguriță de cimbru și oregano
  • sare grunjoasa


MOD DE PREPARARE:

PASUL 1:
Despicam purcelul în doua și îl punem pe o tava de cuptor.

 PASUL DOI:
Curățam usturoiul și îl tocam foarte mărunt. Il amestecam cu untura (sau ulei),cimbrul, oregano și sare grunjoasa până se formează o pasta. Daca preparam această pasta cu o zi înainte va da un gust mai deosebit purcelușului.

PASUL 3:
Încălzim cuptorul la temperatura de 150º timp de 1 ora și intre timp ungem purcelușul cu pasta preparata și îl așezăm pe tava de cuptor cu șoricul în sus.

PASUL 4:
Turnam apa în tava ușor fără a umezi șoricul purcelului și adaugăm frunzele de dafin.

PASUL 5:
Înțepam purcelul cu un vârf de cuțit, peste tot, inclusiv capul, pentru a nu se forma pungi de aer, iar apoi îl mai ungem cu untura pe care am topito putin la microunde și îl introducem la cuptor până se formează o crusta aurie.


POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...