Se servește calda.
INGREDIENTE:
- 1 cana faina
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță nucșoara
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1/3 cana ulei de floarea soarelui
- 1/2 cana zahar
- 1 linguriță esență de migdale
- 2 oua
- 1 1/2 morcovi rași
- 1/ cana stafide puse la muiat într
- -o cana cu apa călduță iar apoi uscate
GLAZURA:
- 4 linguri suc de mere
- 2 linguri zahar
- 1 linguriță faina de porumb ( mălai )
MOD DE PREPARARE:
Amestecam faina, praful de copt, nucșoara și sarea, și se pun deoparte. Separat amestecăm uleiul, zaharul, esența de migdale și oul cu mixerul. Se toarnă amestecul cu uleiul treptat în cel cu faina. Se adaugă morcovii, stafidele se amesteca bine. Se pune compozitia într-o tava și se pune la cuptor la 180º C timp de 30 minute. Dupa expirarea timpului o lăsăm sa se răcească,iar intre timp pregătim glazura.
Se încălzesc 2 linguri de suc de mere și se amesteca cu zaharul. Se pune din nou pe foc potrivit.
Se reduce focul și se adaugă mălaiul amestecat cu restul de suc de mere.
Se amesteca continuu timp de un minut, sau pana compozitia se îngroașă.
Se toarnă glazura peste prăjitura calda. Se taie în cubulețe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu