joi, 26 martie 2015

PAINE CU CASCAVAL SI MASLINE


INGREDIENTE:

  • 500 g. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g. cașcaval tăiat cuburi
  • 10 măsline negre fără sâmburi și tăiate cuburi
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou bătut
  • mac (optional)


MOD DE PREPARARE:

Într-un bol, amestecam drojdia cu putina apa călduța (200 ml. apa), după ce dizolvam drojdia, adăugăm faina, putin câte putin, amestecând foarte bine pana obținem o compoziție ca o smantana.
Lăsam la crescut pana se dubleza volumul.
Dupa ce a crescut, adăugăm toată faina, sarea și frământăm bine, adăugând din când în când apa până se formeaza aluatul și nu se mai lipește de mâini. Frământăm timp de 1/2 ora. La final adăugăm uleiul și frământam până se incorporează. Adaugam în aluat cuburile de cașcaval și măslinele, amestecam totul. Lăsam la crescut 1/2 ora, acoperim cu un prosop de bucătărie. Dupa expirarea timpului scoatem aluatul și îl formam sul, după care îl așezăm în tava dreptunghiulara sau rotunda cu hârtie pergament. Lăsam la crescut 15-20 minute
Intre timp, preîncălzire cuptorul la 180º C. Ungem pâinea cu oul bătut și presarăm cu mac, introducem în cuptor timp de 45 minute. Lăsam la răcit iar apoi îl tăiem felii.


POFTA BUNA!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...