luni, 23 martie 2015

FASOLE ALBA CU VARZA DE BRUXEL


INGREDIENTE:


  • 200 g. fasole alba
  • 6-8 verze de bruxel
  • 1-2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia dulce
  • vin alb
  • ulei
  • sare


MOD DE PREPARARE:

Fasolea o punem la hidratat timp de 24 de ore. Fierbem fasolea după care o scurgem.
Punem ceapa tocata mărunt la călit cu putin ulei. Dupa ce s-a călit, adăugăm vinul și lăsăm sa se evaporă alcoolul apoi adăugăm boiaua, lăsăm 1 minut apoi adăugăm fasolea.  Adăugăm apa cât sa acopere fasolea de 2 degete și lăsăm sa fiarbă 5 minut după care adăugăm cartofii tăiați cuburi mari, morcovii tăiați rondele mai groase și varza de bruxel. Punem sare după gust și lăsăm sa fiarbă.
Ca sa vedem dacă este gata încercăm morcovii când sunt fierti atunci mâncarea este gata.
Se servește cald.



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...