luni, 2 mai 2016

MERLUCIU IN SOS VERDE






        Rețeta pentru 2 persoane

                        INGREDIENTE:


  • 400 g. merluciu rondele
  • 200 g. mazare congelata
  • 2 fire usturoi verde sau 4 caței de usturoi
  • 1 linguriță faina
  • 100 ml. vin alb
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare


                               MOD DE PREPARARE:

Punem uleiul la încălzit. Tocam usturoiul foarte mărunt si îl punem in ulei. Lasam putin sa se moaie, nu trebuie lăsat la rumenit, pentru ca avem nevoie sa ne dea aroma.












Incorporam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase.













 Dupa ce am incorporat faina, adăugam vinul alb si lăsăm sa scadă putin si sa se evapore alcoolul.













Adaugam rondelele de merluciu, acoperim cu un capac si lăsăm la foc potrivit 3 minute.













Întoarcem pestele, adăugam mazărea, care in prealabil a fost decongelata. Mai lăsăm 3 minute, sărăm după gust si presarăm pătrunjel.
Se servește cald.












                                                    POFTA BUNA!




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...