miercuri, 25 mai 2016

PAINE CU BICARBONAT, BRANZA DE CAPRA SI STAFIDE

       Acest tip de pâine este tipic englezeasca. Englezii in special o servesc la micul dejun. Eu aici va ofer o varianta de umplutura dar voi puteți sa va puneți imaginația la încercare si sa o umleti cu :
ceapa călita cu ciuperci, branza de vaca cu nuci...etc.


                          INGREDIENTE:



  • 155 g. faina alba
  • 155 g. faina integrala
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță sare
  • 255 ml. lapte degresat si tăiat cu oțet


                                    INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:


  • 150 g. branza de capra
  • 50 g. stafide
  • putin vin de Oporto daca nu aveți, puteți folosi un vin dulce


                                     MOD DE PREPARARE:

Amestecam faina alba cu cea integral, incorporam bicarbonatul si sarea. Separat in lapte vom adăuga doua linguri cu oțet si lăsăm câteva minute pana observam ca se separa zerul.
Amestecul obținut îl turnam peste celelalte ingrediente cu faina si amestecam cu mana.
Va ieși un aluat lipicios. In momentul când observam ca este umezita toată faina, acoperim bolul cu o folie transparenta si lăsăm la odihna pentru 45 minute.
Intre timp preparam umplutura.
Punem stafidele in tigaie, aprindem focul si turnam peste stafide aproximativ 150 ml vin de Oporto.
Lasam pana scade de tot vinul apoi lăsăm la răcit.
Dupa ce a expirat timpul de odihna pentru aluat, întindem o foaie cu ajutorul sucitorului, sfaramam branza de capra si o presarăm peste foaie. Apoi presarăm stafidele, rulam si așezăm totul in tava dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu foaie de cuptor.
Introducem in cuptorul preîncălzit la 200º C pentru 20-30 minute.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...