sâmbătă, 23 aprilie 2016

MELCISORI CU GEM SI NUCA











            INGREDIENTE:

400 g. faina
100 ml. lapte călduț
100 ml. ulei
200 g. crema de branza fara sare
1 plic praf de copt
80 g. zahar
3-4 linguri nuca pisata
gem
zahar pudra

         MOD DE PREPARARE:

Formam un aluat din; faina, lapte, crema de branza, praful de copt si zahar. Amesteca numai cat sa se incorporeze toate ingredientele. Lasam aluatul sa se zascandilea timp de 10 minute.
Intre timp, amestecam gemul cu nuca.
Formam o foaie
dreptunghiulara din aluat. Ungem foaia cu amestecul de gem cu nuca, apoi începem sa rulam. Tăiem felii din rulou de circa 1 cm. grosime.
Le așezăm pe tava de cuptor, unde vom așeza înainte o foaie de copt. Preîncălzim cuptorul la temperatura de 160º C. Introducem tava in cuptor pentru 20 de minute. Nu trebuie lăsat mai mult timp, pentru ca se va întări aluatul.
Dupa ce se scot din cuptor, melcișorii ii vom presăra cu zahar pudra.




                                           POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...