joi, 19 mai 2016

HAMBURGERI DIN PIEPT DE PUI








                          INGREDIENTE:- pentru 2 hamburgeri

1/2 piept de pui
3 pălării de ciuperci tăiate cuburi foarte mici
4 fășii de ardei gras rosu tăiate cuburi foarte mici
1 lingura cu ceapa tocata foarte fin
pesmet
ulei

                         MOD DE PREPARARE:

Pieptul de pui îl vom toca foarte mărunt cu ajutorul unui cuțit, foarte bine ascuțit.
Punem ulei la încălzit in care vom pune ceapa la călit la foc mic. Când este gata o scoatem pe un platou. In același ulei vom pune la călit ardeiul gras rosu si procedam la fel ca si cu ceapa, îl scoatem pe platoul unde am pus ceapa. In același ulei vom pune ciupercile la călit apoi le scoatem pe platou impreuna cu ceapa si ardeiul.
Amestecam toate ingredientele: ceapa, ciupercile, ardeiul si carnea tocata. Potrivim de sare si formam doua bile egale.
Scurgem uleiul ramas in tigaia in care am călit ingredientele, ștergem cu un șervețel excesul de ulei si punem tigaia din nou la încălzit. Când este foarte bine încinsă, punem hamburgerii. Focul trebuie sa fie la flacăra mare. Lasam 2 minute ( trebuie sa avem grija sa nu se arda) apoi ii întoarcem pe partea cealaltă si cu ajutorul unei palete ii turtim. Ii lăsam 2 minute după care ii mai întoarcem si asa pana când suntem siguri ca sunt prajiti in interior.
Se serviste după preferință: cu chifla speciala pentru hamburger, peste care putem pune castraveți murați, muștar, frunze de salata...etc.

                        POFTA BUNA!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...