vineri, 6 mai 2016

PAINE FRANTUZEASCA CU CEAPA VERDE, CASCAVA SI USTUROI




                 
                     INGREDIENTE:- pentru aluat


  • 500 g. faina
  • 2 oua
  • 200 ml. lapte
  • un plic drojdie uscata
  • 1/2 linguriță sare
  • un praf de zahar ( ajuta drojdia la crescut)
  • 50 g. unt rece de la frigider+ 1 lingura de unt pentru uns foaia


                  INGREDIENTE:- pentru umplutura


  • 3 linguri ceapa verde tocata mărunt
  • praf de usturoi
  • cașcaval ras


                 
                    MOD DE PREPARARE:

Incalzim laptele ( sa fie călduț nu fierbinte) si punem drojdia cu praful de zahar. Amestecam bine cu ajutorul telului pina formeaza bule.
Separat amestecam faina impreuna cu untul pe care îl radem la răzătoare. Amesteam cu mâinile pana se incorporează bine untul in faina, adaugăm ouăle si laptele, care a fost amestecat cu drojdia.
Lasam la crescut 1 ora.

Topim lingura de unt rămasă si lăsăm la răcit. Întindem o foaie cu ajutorul sucitorului, ungem foaia cu untul topit.

Presăram cu praf de usturoi, ceapa tocata si cașcavalul ras.











Tăiem foaia in 6 fășii egale. Așezăm fășiile una peste alta, apoi începem sa tăiem cuburi.













Cuburile obținute le vom așeza in tava ca si cum am așeza cărțile in biblioteca.
Când am terminat de așezat in tava, dam drumul la cuptor sa se încălzească la temperatura 180º C.
Pana se încălzește cuptorul pâinea din tava va mai creste putin.
Introducem in cuptor pentru 35 minute, depinde de cuptor. Vom face proba cu scobitoarea. Daca iese curata când o infingem in pâine înseamnă ca este gata.




                   

                                                         POFTA BUNA!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...