duminică, 2 noiembrie 2014

ANSOA MARINAT

INGREDIENTE:


  • 1/2 kg ansoa curățați de cap și șira spinării
  • 1/4 ml. oțet
  • 1/3 ml. apa
  • sare
  • 3 caței usturoi
  • 1 lingura pătrunjel tocat
  • ulei de măsline


MOD DE PREPARARE:

Anșoa, după ce o curățăm și o spălam va fi pusa la congelat 2 zile. Ii scoatem din congelator și ii vom decongela în frigider. Dupa ce s-au decongelat total ii vom pune în amestecul de oțet, apa și sare. Ii vom acoperi și ii introducem la frigider de la 30 minute până la 1 ora (depinde de mărimea peștilor). Dupa ce a expirat timpul, ii vom scurge de zeama și ii vom tampona cu șervetele de bucătărie pentru a absorbi umezeala. Ii așezăm într-un vas de sticla, desfăcuți cu pielea în sus iar fiecare strat îl vom unge cu usturoi pisat pasta, amestecat cu sare, patrunjelul tocat și ulei atât cât sa acoperim ultimul strat.


POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...